tisdag 1 mars 2011

Lunchträff med EVoL-tema hos oss igår!

Susanne Jula på Indigo, drev tidigare Barista. Populär på menyn då, var tomatsoppa med getostcrème. Dagen till är dammades det gamla receptet av och stora soppgrytan togs fram ur gömmorna!
Jonas presenterar "Fyrarummaren"


Våra lunchgäster fick "jobba" lite åxå. . .Full koncentration rådde! Här sitter bl a Jimmy från Ericsson och Anna från Mustasch Reklambyrå


Håkan från Nordea i samspråk med bl a Stina Sunesson från Roxtec. I bakgrunden sitter Petter från Unitus och David från Altefur Development.
Igår arrangerade vi en lunchmingelträff med fokus på vårt ledarutvecklingsprogram EVoL för erfarna chefer med start i maj. Först bjöd vi på tomatsoppa med getostcrème och sedan presenterade Jonas "Fyrarummaren" som bl a ingår i programmet. Blev många intressanta diskussioner kring borden.

Intresserad och vill veta mer utförligt om innehållet i de olika dagarna i Ledarutvecklingsprogrammet, kontakta:susanne.jula@indigomanagement.se

Nyfiken på "Fyrarummaren" - för det går ju att jobba en dag (eller flera) med sin arbestgrupp/sitt företag med "bara" det! Kontakta: jonas.bommeskar@indigomanagement.se
så får du höra vilka effekter ett sådan insats kan ge!
Tack till alla som kom och gjorde lunchen så givande!

På mångas begäran kommer här receptet på Tomatsoppan:

Detta behöver du till lite mer än en liter soppa:
1 purjolök
8 tomater (som ska skållas i kokande vatten i 3 sekunder, sedan spolas kallt). . .men det går lika bra med 1 burk krossade tomater av bra kvalité.
smör
6 dl grönsaksbuljong
4 dl mjölk
1/2 dl tomatpuré (eller chilisås)
1-2 tsk timjan
2-3 lagerblad
salt
svartpeppar
3 dl Crème fraiche

Förslag på olika tillbehör vid servering:
Getostcrème (mixa en bit getost på rulle med lite Crème fraiche, lite pressad vitlök, hackad persilja och chilipulver), smulad fetaost och goda, handskalade räkor, en bit brie, lite kokt pasta

Gör så här:
Strimla purjolöken och fräs i smör. I med skållade tomater eller krossade. Späd med buljong och mjölk. Tillsätt tomapuré (eller chilisås), timajn och lagerbladen. Låt koka i ca 20 minuter. Mixa den och smaksätt med salt och peppar. Rör i Crème fraiche.
Toppa soppan med vad du själv gillar bäst! Ovan finns lite olika förslag som passar bra!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar