onsdag 22 december 2010

Tennis, Lean, ISO 9001 & SEO - Wow, vilken dag!

När det skulle spelas tennis med jobbet dagarna innan jul, bestämde vi tjejer oss för att "skoja till det lite". Vi joggade in på led i tenniskjolar och med tofsar i håret! Succé! Vad roligt det var att spela tennis!! Det har vi inte gjort för sista gången! Stort tack till Daniel & Sophie på Karlskrona Tennisklubb för en intensiv, tuff träningsmorgon, som verkligen gav mersmak!
Sedan följde späckad schema på vår planeringsdag. Först ut av dagens tre föreläse var Malin Wästfelt från Kaikaku Consulting som berättade om sitt pågående Lean-projekt på en förskola här i kommunen. Lean som är en filosofi om hur man hanterar resurser. Syftet med Lean är att identifiera och eliminera alla faktorer som inte skapar mervärde för slutkunden. Enkelt uttryckt handlar det om "mer värde för mindre arbete". I det här specifika fallet gällde det att skapa mer tid för pedagogisk verksamhet för barnen på förskolan. Då har Malin identifierat en mängd olika faktorer som "tagit tid" från föreståndarna på förskolan, tid som skulle kunna användas till pedagogisk verksamhet istället! Mycket intressant och så gott att se att denna filosofi är applicerbart i vilken verksamhet som helst. Oftast förknippas Lean med produktionsprocesser inom industrin. Indigo jobbar enligt Lean-principen i sina uppdrag.
ISO 9001 med Mikael Svensson från LeanQ Consulting.


SEO - Sökordsoptimering och värdet av aktivt länkarbete med Fredrik Karlström från EVOMAXX. Vilken kille! Alla förstod och alla kände att alla kan dra sitt strå till stacken vad gäller aktivt länkarbete!
Tack Malin, Mikael och Fredrik för intressanta och mycket givande föreläsningar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar